Logo webu
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Otevřít vyhledávání
Otvoriť menu
Obrázok ku článku Pestrý jídelníček i bez lepku: Plánujte si jídelníček a mějte vždy dostatečné zásoby

Pestrý jídelníček i bez lepku: Plánujte si jídelníček a mějte vždy dostatečné zásoby

Celiakie a intolerance lepku jsou chronická onemocnění, která vyžadují zvláštní pozornost v jídelníčku a stravovacích návycích. Pokud se tato diagnóza týká i vás, nemusíte věšet hlavu. Stačí se naučit pár základních pravidel a principů a časem uvidíte, že váš jídelníček je stejně pestrý jako dřív. Zdravý životní styl a pečlivý výběr potravin jsou klíčové. 

10.11.2023

Danka Kladivová

Obrázok ku článku Sezona medvědího česneku - Recepty

Sezona medvědího česneku - Recepty

Sezona medvědího česneku je už v plném proudu. V minulém článku jsme si řekli, proč bychom tento přírodní lék neměli nechat bez povšimnutí, kde ho najdeme a také jak skladovat medvědí česnek. Dnes vám nabízíme pár velmi rychlých a jednoduchých receptů, na jejichž přípravu nepotřebujete žádné velké kuchařské umění ani strávit hodiny v kuchyni. Ale i přesto získáte výjimečně chutné (a zdravé) pokrmy.

13.04.2022

Jaroslav Knirsch

Obrázok ku článku Sezóna medvědího česneku - jak z něj vytěžit maximum

Sezóna medvědího česneku - jak z něj vytěžit maximum

Strava, kterou přijímáme, značně ovlivňuje naše zdraví. Tělo je třeba správně živit, aby mohlo dobře fungovat. O tom, jak je důležitý příjem živin a vitamínů, slyšíme od dětství. Zároveň víme, že kvalita ovoce, zeleniny a dalších potravin, které často ujedou tisíce kilometrů, než se dostanou do naší kuchyně, nebude ideální. Zahrádku (a čas) také nemáme všichni, abychom si vypěstovali to, co potřebujeme. Můžeme se obrátit na lokální výrobce nebo na matku přírodu, která pro nás sezónně má zdravá překvapení. Jedním z nich je medvědí česnek.

08.04.2022

Jaroslav Knirsch

Obrázok ku článku Co je to vakuum a proč ho používáme při skladování potravin?

Co je to vakuum a proč ho používáme při skladování potravin?

Viděli jste u kamarádky, jak odsává vzduch z dózy, než odloží sýr nebo šunku do lednice? Nejste si úplně jistý, o čem takové skladování potravin je? Jaké má výhody a proč má smysl do toho investovat čas i peníze? Pak čtěte dál. Dovolte nám představit základní výhody a účel vakuového skladování potravin.

04.04.2022

Danka Kladivová

Obrázok ku článku Jak správně používat vakuové boxy STATUS

Jak správně používat vakuové boxy STATUS

Uvolní vakuová nádoba vakuum za několik dní? Nevíte, kolik vzduchu odsát při používání ruční pumpy? Poradíme vám, jak použít vakuové nádoby, abyste z nich měli co největší užitek. Máme řešení na všechny problémy, které vás při používání vakuových boxů mohou potkat. Přečtěte si typy níže a vychutnejte si kvalitní jídlo a organizovanou kuchyni.

17.03.2022

Danka Kladivová

Obrázok ku článku Legendární značky – STATUS

Legendární značky – STATUS

Produkty značky STATUS mají svůj původ ve Slovinsku, kde sídlí malá rodinná firma Status d.o.o. v městečku Metlika. Její historie se začala psát v roce 1995, kdy byla založena s cílem přinést na trh kvalitní kuchyňské náčiní, které bude dostupné pro všechny. V současnosti naleznete produkty značky STATUS ve více než 40 zemích po celém světě – od USA přes Evropu až po Austrálii a Nový Zéland.

09.02.2022

Danka Kladivová

Obrázok ku článku Unboxing Status vakuovací set HV500

Unboxing Status vakuovací set HV500

S vakuově zabalenými potravinami se setkávám v supermarketech při každém nákupu. Bylo mi jasné, že vakuové balení prodlužuje životnost potravin, ale popravdě jsem se vůbec nezamýšlela nad možností vakuového uskladňování potravin v domácnosti. Až jsem poznala značku Status a zjistila jsem jak jednoduché a finančně dostupné může být vakuování u mě doma.

08.02.2022

Radka Mazáková

Obrázok ku článku Poklady z mé kuchyně – Starter set Status

Poklady z mé kuchyně – Starter set Status

Už jste slyšeli o vakuování? Znáte nebo alespoň víte, jaké jsou výhody vakuování? Chtěli byste prodloužit čerstvost svých potravin a trápí vás, že i přes obrovské úsilí musíte stále nějaké potraviny vyhazovat? Já sama jsem se v tom ztratila, jak si vybrat, co budu nejvíce vakuovat a hromada dalších otázek.

28.11.2021

Radka Mazáková

Obrázok ku článku Vytěžte z vakuování maximum! Znáte tyhle funkce moderních vakuovaček?

Vytěžte z vakuování maximum! Znáte tyhle funkce moderních vakuovaček?

Vakuování potravin je nejen efektivní, ale zejména ekonomické. Dokáže totiž žádaným způsobem prodloužit životnost potravin a ve finále tak šetří nejen váš čas, ale zejména finanční prostředky, lidské zdroje a životní prostředí. Pokud přemýšlíte o pořízení praktické vakuovačky nebo rovnou celého vakuovacího systému, ověřte, jakými funkcemi vybraný přístroj disponuje. Některé vakuovačky totiž zvládnou více, než se na první pohled zdá.

06.10.2021

Vendula Vrablová

Obrázok ku článku Vakuování pro začátečníky: Víte, co všechno umí moderní vakuovačky?

Vakuování pro začátečníky: Víte, co všechno umí moderní vakuovačky?

Dnešním článkem pokračujeme v sérii o vakuování – procesu, který umožní uchovat potraviny déle čerstvé a chutné. Ačkoli si vakuovačky a vakuovací systémy řada z nás spojuje spíše s většími restauračními provozy, ve skutečnosti se tihle praktičtí pomocníci stále častěji objevují i v moderních domácnostech, kde šetří čas, ale především peníze. Co všechno vakuovačky umí? Čtěte dál a dozvíte se to!

26.09.2021

Vendula Vrablová

Obrázok ku článku Vakuování pro začátečníky: Vakuování rychlých jedál vs. dlouhodobé skladování

Vakuování pro začátečníky: Vakuování rychlých jedál vs. dlouhodobé skladování

V předchozím článku ze série „Vakuování pro začátečníky“ jsme si vysvětlili, jak působí vakuum na potraviny a jak nám pomáhá snížit plýtvání (nejen) v domácnostech. Takto vědomostmi „podkuti“ se můžeme posunout o úroveň výše a podívat se na to, jakou metodu vakuování jsme měli zkusit jako první, kdy by jsme měli zvolit boxy a kdy folie, případně co udělat, když potřebujeme zavakuovat, zdánlivě nezavakuovatelnou potravinu.

27.03.2021

Veronika Zvadova

Obrázok ku článku Vytvářejte obložené mísy jako profesionál! Poradíme, jak na ně

Vytvářejte obložené mísy jako profesionál! Poradíme, jak na ně

Čeká vás narozeninová oslava nebo si jednoduše chcete připravit obloženou mísu na víkendové „pozobávání“? Ať už řešíte slavnostní občerstvení pro rodinu a přátele nebo chcete překvapit svou drahou polovičku chutnou maličkostí, máme pro vás tipy, jak na dokonalou obloženou mísu, za kterou by se nemusel stydět ani profík.

15.03.2021

Vendula Vrablová

Obrázok ku článku Vakuování pro začátečníky: co dělá vakuum s potravinami?

Vakuování pro začátečníky: co dělá vakuum s potravinami?

Všichni, kteří se alespoň okrajově zajímají o problematiku plýtvání potravin a hledají jednoduché možnosti, jak ušetřit, by měli při tomto článku zbystřit pozornost. Dnes se budeme věnovat "problematice" vakua, díky kterému je možné prodloužit životnost potravin až čtyřnásobně. A možná už i tušíte, jak. Ano! Jednoduchým odsátím vzduchu ...

13.03.2021

Veronika Zvadova

Obrázok ku článku Vakuování pro začátečníky: zaujměte způsoby, jak neplýtvat potravinami

Vakuování pro začátečníky: zaujměte způsoby, jak neplýtvat potravinami

Ročně se na světě vyhodí 1,3 miliardy tun potravin, které by někde jinde mohli zachránit životy. Kvůli tomuto číslu vyhazujeme von oknem nemalé sumy peněz, drancujeme přírodní zdroje potřebné k výrobě potravin, plýtváme vynaloženou energií a prací jiných lidí. Objemy vyhozených potravin však máme ve svých rukou a je v našich silách jej zredukovat. Stačí, když budeme lépe plánovat, skladovat, budeme se o problematiku zajímat a budeme ji chtít řešit. Každý z nás může podniknout kroky ke snížení množství vyhozených potravin. Dnes vám přinášíme pár tipů, jak na to ...

06.03.2021

Veronika Zvadova

Obrázok ku článku Vakuování pro začátečníky: Plytváte potravinami? Zjistěte to!

Vakuování pro začátečníky: Plytváte potravinami? Zjistěte to!

Věděli jste, že průměrný Čech vyhodí ročně přibližně 200 kilo potravin? Že vizuálně nepřitažlivé potraviny se do našich obchodů ani nedostanou a že plýtvání začíná už při pěstování? Potraviny musí zvládnout dlouhou a náročnou cestu k tomu, aby se dostali až k vám domů. A mnoho z nich se dokonce nikdy nespotřebuje. Jaké jsou statistiky a co můžete udělat pro jejich záchranu?

27.02.2021

Veronika Zvadova