Potraviny zůstanou kvalitní a výživné- Strava zůstane čerstvá a je až 4-krát zdravější
- Potraviny uchráníme před ztrátou vitamínů, minerálů a aroma
- Mohou být zmražené, schované ve sklěpě anebo na polici
- Velmi vlhké potraviny se nevysuší, křupavé potraviny nezměknou, suché potraviny (např. hnědý cukr) neztvrdnou, protože vzduch se na ně nedostane
Jednoduché použití skladovacích boxů- Mobilní a hygienické nádoby
- Použití bez elektrické energie
- Na správné fungování pomůcek je nutné mít i potřebný vakuový odsávač
- Všechny pomůcky můžeme vakuovat pomocí ručního nebo elektrického odsávače anebo pomocí nástavce, který je přiložený k vakuovým přístrojům
Šetříme čas a peníze- Díky trvanlivosti je odpadků kvůli zkaženosti potravin méně a taktéž je méně nákupů, protože můžeme kupovat větší balení, což je levnější
- Maso, drůbež a ryby marinujeme rychleji - vakuové skladování totiž rozšíři póry potravinám a marináda se do nich absorbuje rychleji
- Sáčky jsou vyrobené z PA/PE fólie, nepropustného materiálu, který je neutrální na chuť a vůňi. Můžeme je použít vícekrát.
Funkce znamenají- Funkce automatického vakuování (přístroj samočinně vytvoří vakuum a zastaví proces vakuování, když je požadovaný podtlak dosažený)
- Funkce ručního vakuování pro uchovávání citlivých a vlhkých potravin (proces vakuování zastavíme ručně, Když usoudíme, že je vysávaného vzduchu dost)
- Preventivní sběrná nádoba pro tekutiny
Kvalita a praktičnost- Kvalitní materiály zajišťují dlouholetou záruku vakuových nádob
- Vyhněme se nepříjemné vůni v místnosti nebo v chladničce, protože všechny potraviny vložíme do nádob
Srovnávací tabulky skladování potravin (podle údajů odzkoušených firmou Status - oddělení rozvoje)
Uchovávání potravin v chladničce |
Druh potravin | Běžné skladování | Vakuové skladování |
Vařené potraviny | 2 dny | 10 dnů |
Čerstvé maso | 2 dny | 6 dnů |
Vařené maso | 4 - 5 dnů | 8 - 10 dnů |
Čerstvé ryby | 2 dny | 4 - 5 dnů |
Tvrdé sýry | 12 - 15 dnů | 50 - 55 dnů |
Měkké sýry | 5 - 7 dny | 13 - 15 dnů |
Čerstvá zelenina | 5 dnů | 18 - 20 dnů |
Čerstvé bylinky | 2 - 3 dny | 7 - 14 dnů |
Praný salát | 3 dny | 6 - 8 dnů |
Čerstvé ovoce | 3 - 7 dnů | 8 - 20 dnů |
Dezerty | 5 dnů | 10 - 15 dnů |
Uchovávání potravin v mrazničce |
Druh potravin | Běžné skladování | Vakuové skladování |
Čerstvé maso | 6 měsíců | 18 měsíců |
Mleté maso | 4 měsíce | 12 měsíců |
Drůbež | 6 měsíců | 18 měsíců |
Ryby | 6 měsíců | 18 měsíců |
Čerstvá zelenina | 8 měsíců | 24 měsíců |
Hřiby | 8 měsíců | 24 měsíců |
Bylinky | 3 - 4 měsíce | 8 - 12 měsíců |
Pečivo | 6 - 12 měsíců | 18 měsíců |
Kávové boby | 6 - 9 měsíců | 18 - 27 měsíců |
V tabulkách je uvedená jen přibližná doba trvanlivosti, protože ta závisí na počátočním stavu, čerstvosti potravin a způsobu přípravy jídel. Odskoušené skladování v chladničce při +3°C až +5°C a v mrazničce při -18°CVšechny komplety vakuových přístrojů obsahují:- vakuovací svářecí přístroj
- 5 menších sáčků, velikost: 200x280mm
- 5 větších sáčků, velikost: 280x360mm
- 1 užší rolka fólie, velikost: 200x3000mm
- 1 adaptér pro vakuování nádob a ostatních pomůcek k vakuování
- 1 čepel na řezání fólie
- 1 návod na použití
Vakuové nádobySkladujte do vakuových nádob a až 4-krát prodlužte trvanlivost a kvalitu potravin
- Různé formy a objemy nádob na různé potraviny. Vyberte si podle potřeby
- Nádoby jsou udělány tak, že je můžete skládat na sebe
- Transparentnost nádob umožňuje, že ihned vidíme, co je v nich uchováno
- Hermetické uzavření potravin, abyste se vyhnuli různym vůním v prostoru a v chladničce
- Vyrobeny jsou z kvalitního polykarbonátu, jsou pevné a při pádu se nepoškodí a zůstanou uzavřené
- Na správné fungování je nutný potřebný vakuový odsávač
Vakuový džbán- Šťávy jsou plné vitamínů! Vakuový džbán je ideální na uchovávání čerstvě vymačkané šťávy, mléka a ostatních nápojů
- Když nápoj vakuově uchováme, prodloužíme jeho čerstvost a aroma
- Ušetříme peníze a zabezpečíme hygienické skladování bez nepříjemných vůní
- Objem džbánu je 1 litr, jeho tvar je speciálně přizpůsobený dveřím chladničky
- Na vakuové
skladování je nutné potřebný vakuový odsávač
Cedítka- Na skladování vlhkých a mokrých potravin ve vakuovacích nádobách doporučujeme především na čerstvě umyté ovoce a zeleninu a při skladovaní čerstvého masa, obzvlášť pokud je připraveno na grilování
- Větší nádoby můžeme přehradit rozdělovacími přepážkami a do jedné nádoby můžete vložit více různých potravin
- Doporučujeme taktéž na uchovávání svačiny a malého občerstvení, protože se vůně uvnitř nádoby nemíchají