Vakuové pomůcky (vše, co jste chtěli vědět)

     Na každodenní skladování ovoce, zeleniny, chlebu, salámů, sýrů, sladkostí, zbytků navařeného jídla, pokrmů na zítra, omáček, polévek a jiného. Potěšte se uspořádaností ve skříni a ledničce, maximálně využitým prostorem a čerstvým vzduchem, protože potraviny jsou nepropustně uzavřené. Jen vakuovým skladováním, odčerpáním vzduchu z balení pomocí elektrického nebo ručního vakuového odsávače, vytvoříme prostředí, ve kterém je trvanlivost potravin prodloužená. My všichni, kteří jsme se s vakuovým skladovaním už seznámili, je vřele doporučujeme.
Status rucne vakuovaniePotraviny zůstanou kvalitní a výživné
- Strava zůstane čerstvá a je až 4-krát zdravější
- Potraviny uchráníme před ztrátou vitamínů, minerálů a aroma
- Mohou být zmražené, schované ve sklěpě anebo na polici
- Velmi vlhké potraviny se nevysuší, křupavé potraviny nezměknou, suché potraviny (např. hnědý cukr) neztvrdnou, protože vzduch se na ně nedostane

Jednoduché použití skladovacích boxů
- Mobilní a hygienické nádoby
- Použití bez elektrické energie
- Na správné fungování pomůcek je nutné mít i potřebný vakuový odsávač
- Všechny pomůcky můžeme vakuovat pomocí ručního nebo elektrického odsávače anebo pomocí nástavce, který je přiložený k vakuovým přístrojům

Šetříme čas a peníze
- Díky trvanlivosti je odpadků kvůli zkaženosti potravin méně a taktéž je méně nákupů, protože můžeme kupovat větší balení, což je levnější
- Maso, drůbež a ryby marinujeme rychleji - vakuové skladování totiž rozšíři póry potravinám a marináda se do nich absorbuje rychleji
- Sáčky jsou vyrobené z PA/PE fólie, nepropustného materiálu, který je neutrální na chuť a vůňi. Můžeme je použít vícekrát.
Status kosik s potravinami
Funkce znamenají
- Funkce automatického vakuování (přístroj samočinně vytvoří vakuum a zastaví proces vakuování, když je požadovaný podtlak dosažený)
- Funkce ručního vakuování pro uchovávání citlivých a vlhkých potravin (proces vakuování zastavíme ručně, Když usoudíme, že je vysávaného vzduchu dost)
- Preventivní sběrná nádoba pro tekutiny

Kvalita a praktičnost
- Kvalitní materiály zajišťují dlouholetou záruku vakuových nádob
- Vyhněme se nepříjemné vůni v místnosti nebo v chladničce, protože všechny potraviny vložíme do nádob

Srovnávací tabulky skladování potravin (podle údajů odzkoušených firmou Status - oddělení rozvoje)

Uchovávání potravin v chladničce
Druh potravin Běžné skladování Vakuové skladování
Vařené potraviny 2 dny 10 dnů
Čerstvé maso 2 dny 6 dnů
Vařené maso 4 - 5 dnů 8 - 10 dnů
Čerstvé ryby 2 dny 4 - 5 dnů
Tvrdé sýry 12 - 15 dnů 50 - 55 dnů
Měkké sýry 5 - 7 dny 13 - 15 dnů
Čerstvá zelenina 5 dnů 18 - 20 dnů
Čerstvé bylinky 2 - 3 dny 7 - 14 dnů
Praný salát 3 dny 6 - 8 dnů
Čerstvé ovoce 3 - 7 dnů 8 - 20 dnů
Dezerty 5 dnů 10 - 15 dnů

Uchovávání potravin v mrazničce
Druh potravin Běžné skladování Vakuové skladování
Čerstvé maso 6 měsíců 18 měsíců
Mleté maso 4 měsíce 12 měsíců
Drůbež 6 měsíců 18 měsíců
Ryby 6 měsíců 18 měsíců
Čerstvá zelenina 8 měsíců 24 měsíců
Hřiby 8 měsíců 24 měsíců
Bylinky 3 - 4 měsíce 8 - 12 měsíců
Pečivo 6 - 12 měsíců 18 měsíců
Kávové boby 6 - 9 měsíců 18 - 27 měsíců
V tabulkách je uvedená jen přibližná doba trvanlivosti, protože ta závisí na počátočním stavu, čerstvosti potravin a způsobu přípravy jídel. Odskoušené skladování v chladničce při +3°C až +5°C a v mrazničce při -18°C

Všechny komplety vakuových přístrojů obsahují:
Status HV500- vakuovací svářecí přístroj
- 5 menších sáčků, velikost: 200x280mm
- 5 větších sáčků, velikost: 280x360mm
- 1 užší rolka fólie, velikost: 200x3000mm
- 1 adaptér pro vakuování nádob a ostatních pomůcek k vakuování
- 1 čepel na řezání fólie
- 1 návod na použití

Vakuové nádoby
Status nadobySkladujte do vakuových nádob a až 4-krát prodlužte trvanlivost a kvalitu potravin
- Různé formy a objemy nádob na různé potraviny. Vyberte si podle potřeby
- Nádoby jsou udělány tak, že je můžete skládat na sebe
- Transparentnost nádob umožňuje, že ihned vidíme, co je v nich uchováno
- Hermetické uzavření potravin, abyste se vyhnuli různym vůním v prostoru a v chladničce
- Vyrobeny jsou z kvalitního polykarbonátu, jsou pevné a při pádu se nepoškodí a zůstanou uzavřené
- Na správné fungování je nutný potřebný vakuový odsávač

Vakuový džbán
- Šťávy jsou plné vitamínů! Vakuový džbán je ideální na uchovávání čerstvě vymačkané šťávy, mléka a ostatních nápojů
- Když nápoj vakuově uchováme, prodloužíme jeho čerstvost a aroma
- Ušetříme peníze a zabezpečíme hygienické skladování bez nepříjemných vůní
- Objem džbánu je 1 litr, jeho tvar je speciálně přizpůsobený dveřím chladničky
- Na vakuové Status ceditkaskladování je nutné potřebný vakuový odsávač

Cedítka
- Na skladování vlhkých a mokrých potravin ve vakuovacích nádobách doporučujeme především na čerstvě umyté ovoce a zeleninu a při skladovaní čerstvého masa, obzvlášť pokud je připraveno na grilování
- Větší nádoby můžeme přehradit rozdělovacími přepážkami a do jedné nádoby můžete vložit více různých potravin
- Doporučujeme taktéž na uchovávání svačiny a malého občerstvení, protože se vůně uvnitř nádoby nemíchají
měsíců

Pošlete článek známému