Logo webu
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Otevřít vyhledávání
Otvoriť menu

Vakuové pomůcky (vše, co jste chtěli vědět)

     Na každodenní skladování ovoce, zeleniny, chlebu, salámů, sýrů, sladkostí, zbytků navařeného jídla, pokrmů na zítra, omáček, polévek a jiného. Potěšte se uspořádaností ve skříni a ledničce, maximálně využitým prostorem a čerstvým vzduchem, protože potraviny jsou nepropustně uzavřené. Jen vakuovým skladováním, odčerpáním vzduchu z balení pomocí elektrického nebo ručního vakuového odsávače, vytvoříme prostředí, ve kterém je trvanlivost potravin prodloužená. My všichni, kteří jsme se s vakuovým skladovaním už seznámili, je vřele doporučujeme.
Status rucne vakuovaniePotraviny zůstanou kvalitní a výživné
- Strava zůstane čerstvá a je až 4-krát zdravější
- Potraviny uchráníme před ztrátou vitamínů, minerálů a aroma
- Mohou být zmražené, schované ve sklěpě anebo na polici
- Velmi vlhké potraviny se nevysuší, křupavé potraviny nezměknou, suché potraviny (např. hnědý cukr) neztvrdnou, protože vzduch se na ně nedostane

Jednoduché použití skladovacích boxů
- Mobilní a hygienické nádoby
- Použití bez elektrické energie
- Na správné fungování pomůcek je nutné mít i potřebný vakuový odsávač
- Všechny pomůcky můžeme vakuovat pomocí ručního nebo elektrického odsávače anebo pomocí nástavce, který je přiložený k vakuovým přístrojům

Šetříme čas a peníze
- Díky trvanlivosti je odpadků kvůli zkaženosti potravin méně a taktéž je méně nákupů, protože můžeme kupovat větší balení, což je levnější
- Maso, drůbež a ryby marinujeme rychleji - vakuové skladování totiž rozšíři póry potravinám a marináda se do nich absorbuje rychleji
- Sáčky jsou vyrobené z PA/PE fólie, nepropustného materiálu, který je neutrální na chuť a vůňi. Můžeme je použít vícekrát.
Status kosik s potravinami
Funkce znamenají
- Funkce automatického vakuování (přístroj samočinně vytvoří vakuum a zastaví proces vakuování, když je požadovaný podtlak dosažený)
- Funkce ručního vakuování pro uchovávání citlivých a vlhkých potravin (proces vakuování zastavíme ručně, Když usoudíme, že je vysávaného vzduchu dost)
- Preventivní sběrná nádoba pro tekutiny

Kvalita a praktičnost
- Kvalitní materiály zajišťují dlouholetou záruku vakuových nádob
- Vyhněme se nepříjemné vůni v místnosti nebo v chladničce, protože všechny potraviny vložíme do nádob

Srovnávací tabulky skladování potravin (podle údajů odzkoušených firmou Status - oddělení rozvoje)

Uchovávání potravin v chladničce
Druh potravin Běžné skladování Vakuové skladování
Vařené potraviny 2 dny 10 dnů
Čerstvé maso 2 dny 6 dnů
Vařené maso 4 - 5 dnů 8 - 10 dnů
Čerstvé ryby 2 dny 4 - 5 dnů
Tvrdé sýry 12 - 15 dnů 50 - 55 dnů
Měkké sýry 5 - 7 dny 13 - 15 dnů
Čerstvá zelenina 5 dnů 18 - 20 dnů
Čerstvé bylinky 2 - 3 dny 7 - 14 dnů
Praný salát 3 dny 6 - 8 dnů
Čerstvé ovoce 3 - 7 dnů 8 - 20 dnů
Dezerty 5 dnů 10 - 15 dnů

Uchovávání potravin v mrazničce
Druh potravin Běžné skladování Vakuové skladování
Čerstvé maso 6 měsíců 18 měsíců
Mleté maso 4 měsíce 12 měsíců
Drůbež 6 měsíců 18 měsíců
Ryby 6 měsíců 18 měsíců
Čerstvá zelenina 8 měsíců 24 měsíců
Hřiby 8 měsíců 24 měsíců
Bylinky 3 - 4 měsíce 8 - 12 měsíců
Pečivo 6 - 12 měsíců 18 měsíců
Kávové boby 6 - 9 měsíců 18 - 27 měsíců
V tabulkách je uvedená jen přibližná doba trvanlivosti, protože ta závisí na počátočním stavu, čerstvosti potravin a způsobu přípravy jídel. Odskoušené skladování v chladničce při +3°C až +5°C a v mrazničce při -18°C

Všechny komplety vakuových přístrojů obsahují:
Status HV500- vakuovací svářecí přístroj
- 5 menších sáčků, velikost: 200x280mm
- 5 větších sáčků, velikost: 280x360mm
- 1 užší rolka fólie, velikost: 200x3000mm
- 1 adaptér pro vakuování nádob a ostatních pomůcek k vakuování
- 1 čepel na řezání fólie
- 1 návod na použití

Vakuové nádoby
Status nadobySkladujte do vakuových nádob a až 4-krát prodlužte trvanlivost a kvalitu potravin
- Různé formy a objemy nádob na různé potraviny. Vyberte si podle potřeby
- Nádoby jsou udělány tak, že je můžete skládat na sebe
- Transparentnost nádob umožňuje, že ihned vidíme, co je v nich uchováno
- Hermetické uzavření potravin, abyste se vyhnuli různym vůním v prostoru a v chladničce
- Vyrobeny jsou z kvalitního polykarbonátu, jsou pevné a při pádu se nepoškodí a zůstanou uzavřené
- Na správné fungování je nutný potřebný vakuový odsávač

Vakuový džbán
- Šťávy jsou plné vitamínů! Vakuový džbán je ideální na uchovávání čerstvě vymačkané šťávy, mléka a ostatních nápojů
- Když nápoj vakuově uchováme, prodloužíme jeho čerstvost a aroma
- Ušetříme peníze a zabezpečíme hygienické skladování bez nepříjemných vůní
- Objem džbánu je 1 litr, jeho tvar je speciálně přizpůsobený dveřím chladničky
- Na vakuové Status ceditkaskladování je nutné potřebný vakuový odsávač

Cedítka
- Na skladování vlhkých a mokrých potravin ve vakuovacích nádobách doporučujeme především na čerstvě umyté ovoce a zeleninu a při skladovaní čerstvého masa, obzvlášť pokud je připraveno na grilování
- Větší nádoby můžeme přehradit rozdělovacími přepážkami a do jedné nádoby můžete vložit více různých potravin
- Doporučujeme taktéž na uchovávání svačiny a malého občerstvení, protože se vůně uvnitř nádoby nemíchají
měsíců

Pošlete článek známému