Viděli jste u kamarádky, jak odsává vzduch z dózy, než odloží sýr nebo šunku do lednice? Nejste si úplně jistý, o čem takové skladování potravin je? Jaké má výhody a proč má smysl do toho investovat čas i peníze? Pak čtěte dál. Dovolte nám představit základní výhody a účel vakuového skladování potravin.
04.04.2022
Danka Kladivová
Produkty značky STATUS mají svůj původ ve Slovinsku, kde sídlí malá rodinná firma Status d.o.o. v městečku Metlika. Její historie se začala psát v roce 1995, kdy byla založena s cílem přinést na trh kvalitní kuchyňské náčiní, které bude dostupné pro všechny. V současnosti naleznete produkty značky STATUS ve více než 40 zemích po celém světě – od USA přes Evropu až po Austrálii a Nový Zéland.
09.02.2022
Danka Kladivová
S vakuově zabalenými potravinami se setkávám v supermarketech při každém nákupu. Bylo mi jasné, že vakuové balení prodlužuje životnost potravin, ale popravdě jsem se vůbec nezamýšlela nad možností vakuového uskladňování potravin v domácnosti. Až jsem poznala značku Status a zjistila jsem jak jednoduché a finančně dostupné může být vakuování u mě doma.
08.02.2022
Radka Mazáková
Už jste slyšeli o vakuování? Znáte nebo alespoň víte, jaké jsou výhody vakuování? Chtěli byste prodloužit čerstvost svých potravin a trápí vás, že i přes obrovské úsilí musíte stále nějaké potraviny vyhazovat? Já sama jsem se v tom ztratila, jak si vybrat, co budu nejvíce vakuovat a hromada dalších otázek.
28.11.2021
Radka Mazáková
Sezona medvědího česneku je už v plném proudu. V minulém článku jsme si řekli, proč bychom tento přírodní lék neměli nechat bez povšimnutí, kde ho najdeme a také jak skladovat medvědí česnek. Dnes vám nabízíme pár velmi rychlých a jednoduchých receptů, na jejichž přípravu nepotřebujete žádné velké kuchařské umění ani strávit hodiny v kuchyni. Ale i přesto získáte výjimečně chutné (a zdravé) pokrmy.
13.04.2021
Jaroslav Knirsch
27.03.2021
Veronika Zvadova
06.03.2021
Veronika Zvadova
15.12.2020
Vendula Vrablová
12.12.2020
Vendula Vrablová
10.10.2020
Vendula Vrablová
29.08.2020
Veronika Zvadova
Vakuování je dnes považováno za jeden z nejmodernějších způsobů prodlužování životnosti potravin. Tento způsob využívají nejen mladí lidé či rodiny, ale i lidé v pokročilém věku. Důvodem je snížení plýtvání potravinami, efektivní plánování jídelníčku, zlepšení stravovacích návyků a také úspora nákladů.
01.08.2020
Veronika Zvadova
18.07.2020
Veronika Zvadova
08.07.2020
Vendula Vrablová
11.03.2019
Vendula Vrablová